Kissa tulee

Missä kissa käy?

 

Minua on aina kiehtonut kissojen "salattu" elämä. Olen sitä mieltä, että kissa ei kuulu luontoon ja kissan turvallisin ulkoilumuoto on valjastelu, tai ulkotarha, mutta jo lapsesta asti olen pohtinut kissojen sielunelämää ja niiden reittejä. Olenhan lähtöisin maalaistalosta, jossa kissat saivat ulkoilla vapaasti. Olen seurannut lapsena naapurin kissaa kilometrien verran, mennyt perässä naapurien heinälatoihin ja istunut hiljaa tunneilta tuntuvan ajan pelkästään tarkkaillen kissojen käyttäytymistä. Olen ottanut osaa "kissojen kokouksiin", saanut olla nöyränä sivusta seuraamassa tuota taianomaista tapahtumaa, kun useat eri talojen kissat tapaavat toisensa ja "keskustelevat" keskenään. Nuo ajat ovat jääneet maagisina muistoina mieleen iäksi. 

 

Kuka kissaa odottaa? Odottaako kukaan? Pääseekö kissa kotiin?

Kuinka monta ulkotarhaa olemmekaan rakentaneet omille kissoillemme eri taloihin, jossa olemme jo ehtineet asua sitä pysyvää kotia etsiessämme. Kaupungissakin usein näkee kissoja kulkemassa vapaana. Joka kerta se mietityttää. Onko kissa koditon? Ja minne se on menossa.

Kissa tulee- projektissa kuvaan kissoja tulemassa jostakin. Tai menemässä jonnekin. Se on kuvaus kissan tuntemattomista teistä ja samalla meille kaikille muistutuksena noista vaaroista, joita vapaana kulkeva kissa kohtaa joka päivä.