311156271_10228002559985912_3040578073754036958_n.jpg

Moikka!

Hei kiva kun löysit tänne! 

Olen Katja Rantakokko, luova käsillätekijä, joka innostuu uusista projekteista täysillä ja nauttii saadessaan työskennellä taiteiden, somen ja valokuvien parissa. 

Olen ehtinyt harrastaa ja opiskella monenlaista. Alla kerron tarkemmin osaamisalueistani. Lopusta löydät taiteisiin ja viestintään painottuvan CV:ni. 

kasu.k@outlook.com

 • LinkedIn
 • Instagram

Luova kirjoittaminen

Olen harrastanut luovaa kirjoittamista lapsesta saakka. Inspiroidun kauhukirjallisuudesta, scifi-leffoista sekä metsästä, ja tarinatyylit vaihtelevat spekulatiivisesta fiktiosta psykologiseen kauhuun. Jatkuva kaipuu kaupungista synkkien metsien siimekseen saa vähän helpotusta tarinoiden luomisen myötä. Lähes kaikki novellit ovat saaneet inspiraationsa todellisten tapahtumien pohjalta.

Novellit löydät osoitteesta: https://katjarantakokko.wordpress.com

Sosiaalisen median sisällöntuotanto

Minulla on usean vuoden kokemus some-sisällöntuotannosta harrastuspohjalta, sekä alan koulutusta on kertynyt 1,5 vuotta. Olen viettänyt aikaa tietokoneiden parissa jo 8-vuotiaasta lähtien ja kutsunkin itseäni somenörtiksi, sillä rakastan viettää aikaa erilaisilla somealustoilla, seurata sometrendien kehitystä, sekä tuottaa visuaalisesti laadukasta sisältöä tekstein ja valokuvin. 

Valokuvaus

Lapsuudessa haaveammattini oli valokuvaaja. Harrastuksen aloitin 10-vuotiaana filmikameralla ja kuvasin mustavalkofilmiä hyvin pitkälle nuoruteen. Olen valokuvannut siis lähes koko elämäni ja kehittänyt persoonallisen tyylin. Rakastan edelleen mustavalkokuvaa ja käytän sitä omissa töissäni niin usein kuin mahdollista.

 

Kävin v. 2010 Limingan taidekoulun valokuvalinjan, sekä Keski-Pohjanmaan kansanopiston Ammattivalokuvauksen perusteet-linjan v. 2020.

Studiovalokuvauksen perusteet-lyhytkurssin suoritin v. 2018

Suuntauduin ammattimaiseen kissavalokuvaukseen v. 2018, ja olenkin saanut kuvata useita upeita kissamalleja vuosien varrella. 

Nykyään keskityn valokuvauksessa lähinnä some-sisällöntuotantoon.

Taide - Akryylimaalaus, öljyvärimaalaus

Taidemaalaus on rakas harrastukseni, jota toteutan inspiraation iskiessä. Tyylilajina ovat abstraktit maisemat, sekä eläinhahmot.

Kaikenlaiset taiteet ovat "mun juttu", ja siksi kokeilenkin usein erilaisia tekniikoita ja tyylejä. Esimerkkeinä mm. linoleikkaus, hiilipiirrokset, mustetyöt ja sekatekniikat, joissa yhdistelen em. tyylejä digitaalisuuteen.

 

Otan vastaan myös tilaustöitä. Laita viesti, niin jutellaan lisää!

Keramiikka

Olen työstänyt omaa keramiikkabrändiä "Maankoloa", vuodesta 2021, jolloin aloitin keramiikkaharrastukseni, ja hurahdin kertaheitolla saven ihmeelliseen maailmaan. Rakastan erityisesti rouheaa ruskeaa savea, jolla saan luotua rustiikkisia ulkomuotoja esineisiin. 

Kehitteillä on tuotesarja "Lötkatit", jotka ovat selällään ja masullaan makaavia kissoja. Ne ovat hauskoja, monikäyttöisiä ja esteettisesti kauniita esineitä, ja tarkoitus on lähitulevaisuudessa saada valmistettua tuotteita jälleenmyyntiin saakka.

CV

Taiteen ja viestinnän opinnot

Digital Excellence Academy 

 

Apr 2022 - Oct 2022

  • Koulutuksen aikana syvennyttiin mm. seuraaviin aiheisiin:

   Hakukonemarkkinointi (SEM) ja -optimointi (SEO)
   Google Ads
   Some-markkinointi
   Sisältömarkkinointi
   GDPR
   Konversio-optimointi, raportointi
   Palvelumuotoilu, käyttäjäkokemus
    

 • Koulutus sisälsi 6 kk mittaisen työharjoittelun yrityksessä, jossa tehtäviäni olivat mm. somesisällöntuotanto, blogitekstit, videoiden editointi, sekä TikTok-mainosvideoiden leikkaus.

Intoo Koulutus

Intoo Koulutus

Verkkokauppa- ja Digimarkkinointi -Yrittäjän ammattitutkinto v. 2022

MRP Productions Oy

Elokuva-alan tekninen työryhmä-koulutus v.2020

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Ammattivalokuvauksen perusteet v.2020

Limingan Taidekoulu

Valokuvalinja v. 2010.

Haapaveden opisto

Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto v. 2007