Vaasan kissatalolla


Kävin keskiviikkona Vaasan kissatalolla. Olin nähnyt heidän mesenaattikampanjansa netissä ja halusin auttaa kuvaamalla talon kissoja ja kirjoittamalla aiheesta pienen jutun. Nykyinen rakennus on purkukunnossa ja uudet tilat tarvittaisiin pikaisesti. Talon huonon kunnon sain itse todeta vieraillessani siellä.

Reissu jäi kyllä pysyvästi mieleen, koska en osannut kuvitellakaan miten paljon IHANIA kissoja talossa asusteli uutta kotia odottamassa. Saatoin vain ihmetellä, miten "sinuakaan" ei ole kukaan vielä halunnut viedä kotiinsa. Mukaani olisi lähtenyt heti useampikin kissa, mutta tämänhetkinen elämäntilanteeni, sekä omat kissat estävät uusien ottamisen.

Tyypit sovussa sohvalla

Sain jopa yösijan aktiivijäsenen luota! Sydämellisiä ihmisiä ja ihanaa, että näillä kissoilla on halukkaita auttajia tekemässä vapaaehtoistyötä.

Muistiinpanot kertokoot hieman fiiliksiä:

14.2.18

Haikein mielin astun bussiin kotimatkalle. Mietityttää kaikkien noiden ihanien kissojen kohtalo, joihin ehdin hieman tutustua kolmessa ja puolessa tunnissa. Kun astuin sisään taloon, yllätyin kuinka lämmin ja kodikas tunnelma siellä oli, talon kunnosta huolimatta. Heti vastassa oli yksi kissa ja keittiössä viisi muuta. Kohtasin uteliaita kissoja, varovaisia ja myös hyvin arkoja kissoja, jotka hieman kurkistelivat pesistään. Vaikka tilat olivatkin kissoille tehty mahdollisimman virikkeellisiksi ja alakerta oli hyvin kodinomainen (sieltä pääsi ulkotarhaan!), niin ajattelin kyllä jatkuvasti miten onnelliseksi kissan voisi tehdä antaessaan sille oikean kodin, jossa kissa saisi rauhassa vain olla kissa. Jossa se saisi ansaitsemansa huomion ja oman ihmisen rakkauden.

Miten kaunis kissa! Tämä teki mieli napata takin sisään ja viedä mukanaan. ♡♡♡

Kiipesin natisevat portaat yläkertaan, jossa oli lisää pienempiä huoneita. Ja kissoja.

Täällä tilat olivat selvästi ahtaammat (Uudet tilat tulevat kyllä tarpeeseen!) ja pienempiä häkkejä enemmän.

Ihana vanha pallopää!

Yläkerrassa tämä harmaa herra asusteli pienehkössä häkissään. Hän nautiskeli rapsutuksista tosi paljon ja tykkäsi poseerata kameralle! Mikä ihana pallopää.

Tämä kissa oli oikea temppukissa! Se kiipeili joka paikkaan ja kaula pitkällä haisteli ja ihmetteli, kun kyykin lattialla ja välillä nousin tuolille seisomaan. Tuli mieleen, että se oppisi varmasti helposti monenlaisia temppuja.

Lisää kuvia kissatalon kissoista löytyy TÄÄLTÄ, sekä tietysti kissatalon omilta kotisivuilta.

♡♡♡

Rakastakaa kissojanne! Ja kaikkia muitakin kissoja. Vaikka ne eivät heti rakastaisikaan teitä.

"Pirtinpöydällä istui kaunis musta kissa, jolla oli smaragdinvihreät silmät. Nojasin kyynärpäälläni pöytään ottaakseni tukea kameralle, kun eräs kissoista loikkasi selälleni. Siinä sitten istui ja leipoi tassuillaan. Jatkoin kuvaamista. Kaunis auringonvalo paistoi ikkunasta pöydälle ja hetken tuntui kuin olisimme olleet kahden. Minä ja tuo musta kissa. Se oli helppo kuvitella omaan kotiin, istumaan keittiön pöydän nurkalle katselemaan ulos maailman menoa."

Auta kissataloa ja osallistu kampanjaan täällä!

Vaasan Kissatalo

#VaasanKissatalo #Kodittomat

1 161 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki