Kissavalokuvauskeikalla Helsingissä


Kävin alkukesästä Helsingissä kuvaamassa kolmea ihastuttavaa kissaa (jotka kaikki asuivat saman katon alla). Studioviritysten saaminen lentokoneella Oulusta Helsinkiin oli yllättävän helppoa, kun taustakankaat löytyivät kissojen kotoa. Kamera ja studiosalama mahtuivat kamerareppuun, mutta jalustat, puomi, softbox ja muut täytyi laittaa ruumalaukkuun. Jouduin jättämään kotiin toisen studiosalaman ja tyytymään yhteen. Vanha käsisalama alkoi vedellä viimeisiään ja tiesin että pian olisi hankittava uusi. Ja todellakin entistä parempi.

Ässä viihtyi yllättävän hyvin kuvauspöydällä. Ehkä lämmittävän studiosalaman ansiosta.

Huone jossa kuvasin oli valoisa ja hyödynsin myös vasemmalta ikkunasta tulevaa valoa. Tosin valo oli niin pieni verrattuna salamaan, ettei sillä juuri ollut vaikutusta. Studiosalama oli oikealla yläviistossa. Kamerassa oli kiinni käsisalama, jonka heijastin kissaan katon kautta. Pöytä oli tumma lasipöytä, joka loi kivan heijastuksen.

Taustakankaana oli musta iso lakana, joka alkuperäiskuvassa jäi näkyville, mutta jonka sai Lightroomissa kätevästi piilotettua.

Ässä tutkailee ikkunasta Töölön maisemia.

Cleo-poika poseeraa kuin ammattimalli.

Kissat olivat hyvin leikkisiä, joten niiden katsetta oli helppo ohjailla lelukepillä. Tässä (yllä) kuvassa huomaa selvästi, kuinka oikealla puolella oleva salama saa turkin esille. Olisin kaivannut tässä tilanteessa myös hiusvaloa. Tykkäsin silti lopputuloksesta. Tässä vaiheessa taustakangas oli myös lasipöydän päällä. Se oli minuutissa täynnä pitkiä vaaleita karvoja. Lightroom korjasi tämänkin asian. ;)

Lola iltapäivän auringon valossa.

Studiosettien lomassa kuvasin myös miljöökuvia. Tässä onnistunein kuva Lolasta, joka sattumalta osui juuri auringon valokeilaan.

Kesä menikin aikalailla miettiessä tulevaisuuden suunnitelmia. Olin keväällä hakenut ja päässyt opiskelemaan Ammattivalokuvauksen perusteita Kälviälle ja siellä olen viihtynyt erittäin hyvin ja saanut uutta ja arvokasta näkemystä monista asioita.

Uusia laitehankintojakin on tullut tehtyä. Jo loppukesästä kävi selväksi, että omat studiosalamani ovat kissavalokuvakseen ehkä liianki tehokkaita ja johtojen kanssa on hankala pyöriä ympäriinsä. Sain vihdoin hankittua (kiitos opiskelijaystävien vinkkien!) viime viikolla Godox ad200- akkusalaman, sekä Godox v1- käsisalaman. Noita näplätessä ja niihin tutustuessa taitaakin mennä seuraava opiskelukerta Kälviällä. Siellä alkaakin kauan odotettu studiokuvausjakso, joka kestää ensi kevääseen saakka.

Sitä ennen pitäisi ottaa muotokuva omasta rakkaasta Mööppi-kissasta. Muita kissoja kyllä ehtii kuvaamaan, mutta ei omia näköjään. Ainakaan studiosetillä ;)

Facebook-sivuillani on muuten nyt juuri meneillään KISSAVALOKUVAUSARVONTA!

Arvonta päättyy 12.10.2019.

Kerro millaisen kuvan haluaisit kissastasi saada ja olet mukana arvonnassa. Kissakuvaamisiin!

- Katja

#Kuvauskeikalla #Opiskelu #Studiossa

44 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki